Αλκοόλ: αποτοξίνωση, στερητικά και άλλες συμβουλές .

 

alcohol-abuse-660x330

Αν είστε εξαρτημένοι από το αλκοόλ, τότε έχετε μια ισχυρή επιθυμία να πιείτε αλκοόλ . Επιπλέον , το σώμα σας συνηθίζει στο αλκοόλ . Ως εκ τούτου , μπορείτε να αρχίσετε να αναπτύσσετε συμπτώματα στέρησης 3-8 ώρες μετά το τελευταίο σας ποτό, καθώς η επίδραση του αλκοόλ εξασθενεί . Έτσι , ακόμα κι αν θέλετε να σταματήσετε να πίνετε , είναι συχνά δύσκολο , λόγω των συμπτωμάτων στέρησης .

Τα συμπτώματα απόσυρσης περιλαμβάνουν : ναυτία, τρέμουλο, εφίδρωση , λαχτάρα για αλκοόλ και ένα απλά απαίσιο συναίσθημα . Σπασμοί συμβαίνουν σε ένα μικρό αριθμό περιπτώσεων . Ως αποτέλεσμα , πίνετε αλκοόλ τακτικά ώστε να κάνετε πρόληψη αυτών των συμπτωμάτων . Αν έχετε διακόψει το αλκοόλ τα στερητικά συμπτώματα διαρκούν συνήθως 5-7 ημέρες, αλλά μια λαχτάρα για το αλκοόλ μπορεί να παραμείνει για περισσότερο .

Το τρομώδες παραλήρημα είναι μια πιο σοβαρή αντίδραση μετά τη διακοπή του αλκοόλ . Εμφανίζεται σε περίπου 1 στα 20 άτομα που έχουν συμπτώματα στέρησης αλκοόλ περίπου 2-3 ​​ημέρες μετά το τελευταίο ποτό τους . Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν : το τρέμουλο και το παραλήρημα ( διέγερση, σύγχυση και βλέποντας και ακούγοντας πράγματα που δεν υπάρχουν) . Μερικοί άνθρωποι έχουν σπασμούς . Επιπλοκές μπορεί να αναπτυχθούν , όπως η αφυδάτωση και άλλα σοβαρά σωματικά προβλήματα . Είναι θανατηφόρα σε μερικές περιπτώσεις .

Τι είναι η αποτοξίνωση ;

Η αποτοξίνωση περιλαμβάνει τη λήψη μια σύντομη πορεία ενός φαρμάκου που βοηθά να αποφευχθούν τα συμπτώματα στέρησης όταν σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ . Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ουσία για αποτοξίνωση είναι μια βενζοδιαζεπίνη .

Πώς θα αισθάνομαι .Πως περνάει η αποτοξίνωση μου από το αλκοόλ;

Μερικοί άνθρωποι το διαχειρίζονται αρκετά εύκολα , ενώ άλλοι θεωρούν ότι είναι πιο δύσκολο .

Μπορείτε να περιμένετε :

Εκνευρισμό ή άγχος για λίγες ημέρες .

Κάποια δυσκολία στον ύπνο για μερικές νύχτες .

Να έχετε κάποια ήπια συμπτώματα στέρησης , που είναι πολύ λιγότερα από ότι αν παίρνετε το φάρμακο αποτοξίνωσης.

Το φάρμακο που χρησιμοποιείτε για την απεξάρτηση δεν σας κάνει να σταματήσετε να πίνετε . Χρειάζεται αποφασιστικότητα για να σταματήσετε . Το φάρμακο βοηθά απλά να αισθάνεστε καλύτερα , ενώ το σώμα σας αναπροσαρμόζεται και συνηθίζει στην έλλειψη αλκοόλ. Ακόμη και μετά την περίοδο της αποτοξίνωσης μπορεί να εξακολουθείτε να έχετε κάποια επιθυμία για αλκοόλ . Έτσι, θα χρειαστείτε ακόμα τη δύναμη της θέλησης και στρατηγικές αντιμετώπισης για τις φορές που αισθάνεστε τον πειρασμό να πιείτε .

Τα συμπληρώματα βιταμινών

Είναι πιθανό να σας συνταγογραφηθούν βιταμίνες , ιδιαίτερα η βιταμίνη Β1 ( θειαμίνη ) , αν είστε εξαρτημένοι από το αλκοόλ – ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ δεν τρώνε σωστά και να στερούνται ορισμένων βιταμινών . Η έλλειψη της βιταμίνης Β1 είναι η πιο κοινή. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καταστάσεις στον εγκέφαλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s