Η αλήθεια για την ανδρική κατάθλιψη

 

Η αλήθεια για την ανδρική κατάθλιψη

depression-symptoms-men-400x400

 

Η αλήθεια είναι ότι η ανδρική κατάθλιψη μπορεί να είναι διαφορετική από την γυναικεία κατάθλιψη , μπορεί να γίνεται αντιληπτή διαφορετικά και να έχει διαφορετική εμφάνιση . Είναι πιο εύκολο να συγχέουμε την  κατάθλιψη στον άνδρα με άγχος , θυμό , ευερεθιστότητα , κλπ. … Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί η ανδρική κατάθλιψη υποδιαγιγνώσκεται και οι άνδρες εξακολουθούν να υποφέρουν σιωπηλά . Οι καιροί έχουν εξελιχθεί και οι άνδρες δεν αναμένονται πλέον να « το αντέξουν» όταν αισθάνονται σημαντική θλίψη, όπως ακριβώς δεν αναμένεται να αφήσουν ένα σπασμένο χέρι χωρίς επαγγελματική βοήθεια . Η κατάθλιψη δεν είναι σημάδι αδυναμίας , αλλά μια βιολογική ανισορροπία των νευροδιαβιβαστών που μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς .

 

Σε σύγκριση με τις γυναίκες , οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν ψυχολογικά συμπτώματα της κατάθλιψης ως φυσικές ασθένειες που θεωρούνται περισσότερο κοινωνικά αποδέκτες . Μπορούν να αναφέρουν ότι νιώθουν κουρασμένοι όλη την ημέρα , προβλήματα με  υπερβολικό ύπνο ή αϋπνία , τα υψηλά επίπεδα άγχους , πόνους στο στομάχι ή στην πλάτη / ώμο πόνοι , προβλήματα συγκέντρωσης και την αναποφασιστικότητα . Μπορούν να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ ή άλλων ουσιών ως ένα τρόπο για να ξεφύγουν από τα συναισθήματά τους . Οι άνδρες συχνά θα είναι πιο οξύθυμοι, θυμωμένοι και εχθρικοί  προς τους γύρω τους . Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να οδηγήσει σε παράπονα για άγχος , ή μια αύξηση της επιπόλαιας συμπεριφοράς . Όλα αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθη μεταξύ των ανδρών με κατάθλιψη , και είναι συχνά τα πρώτα σημάδια για έναν επαγγελματία πως  μπορεί να υπάρχει κατάθλιψη.

 

Όπως σημειώνεται παραπάνω , οι άνδρες και οι γυναίκες παρουσιάζουν συμπτώματα της κατάθλιψης με διαφορετικό τρόπο. Οι γυναίκες είναι πιθανό να παρουσιάζουν μεγαλύτερη συναισθηματική απορρύθμιση ( π.χ. , κλάμα , θλίψη ), ενώ οι άνδρες είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν σωματικές ασθένειες . Παρακάτω είναι μια σύγκριση της κατάθλιψης μεταξύ των γυναικών και των ανδρών , που δείχνει πώς η ίδια διαταραχή μπορεί να παρουσιαστεί πολύ διαφορετικά μεταξύ των δύο φύλων .

 

 

 

Γυναίκες έναντι ανδρών

 

Κατηγορούν τον εαυτό τους / κατηγορούν τους άλλους

 

Αισθάνονται  λυπημένες, απαθείς και άχρηστες / αισθάνονται θυμό , ευερεθιστότητα και δρουν εγωιστικά

Αισθάνονται ανήσυχες και φοβισμένες / αισθάνονται δυσπιστία και εσωστρέφεια

 

Αποφύγουν  τις συγκρούσεις / δημιουργούν συγκρούσεις

 

Νιώθουν ψυχική επιβράδυνση / αισθάνονται ανήσυχοι και ταραγμένοι

 

 

ΧρησιμοποIουν φαγητό , τους φίλους , και την αγάπη για αυτοθεραπεία /χρησιμοποιούν  αλκοόλ , τηλεόραση , τον αθλητισμό, και το σεξ για αυτοθεραπεια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s